Nostalgiškos agurkų salotos žiemai

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Agurkų salotos žiemai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Visiška vaikystė. Man šie agurkai visuomet primins laikus, kuomet grįždavau iš mokyklos, o namuose kvepėdavo močiutės ruoštu maistu, o garnyrui visuomet būdavo šitaip Visiška vaikystė. Man šie agurkai visuomet primins laikus, kuomet grįždavau iš mokyklos, o namuose kvepėdavo močiutės ruoštu maistu, o garnyrui visuomet būdavo šitaip paruoštų agurkų. Labai skanūs, neįmantrūs ir greitai dingstantys nuo stalo. Iš nurodyto kiekio pavyksta paruošti 1,3 l. Naudojau 0,5 l talpos stiklainius. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 kilogramai agurkų (svoris jau nuvalytų, prieš valant buvo apie 2.5 kg)
120 gramų cukraus
100 mililitrų acto 9% (arba 150 ml obuolių acto)
100 mililitrų aliejaus (švelnaus skonio, pvz. saulėgrąžų arba rapsų)
4 skiltelės česnako (išspaustų)
1.5 šaukšto druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus švariai nuplauname, nuskutame žievelę ir supjaustome plonais griežinėliais. Kuo jie bus plonesni, tuo skaniau.
2.
Agurkus sudedame į didelį, platų puodą arba dubenį, kuriame būtų patogu juos maišyti.
3.
Į kitą dubenį berti cukrų, druską, pilti actą, aliejų, įspausti česnaką ir gerai išmaišyti. Jei liko neištirpusio cukraus, jis ištirps agurkų sultyse.
4.
Šį marinatą užpilame ant pjaustytų agurkų ir švelniais judesiais, bet gerai išmaišome. Paliekame 1-2 valandoms (bet ne ilgiau) pastovėti. Kas 15 minučių vėl išmaišome - labai svarbu, kad agurkai būtų nuolat gerai padengti marinatu.
5.
Po 1-2 valandų, kai jau išsiskyrė agurkų sulčių, šias salotas užkaitiname iki užvirimo. Tada iškart sukrečiame į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukame švariais dangteliais.
6.
Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn, šiltai apklojame (kaldra ar pledu) ir leidžiame visiškai atvėsti.
7.
Atvėsusias agurkų salotas laikome rūsyje ar sandėliuke, toliau nuo tiesioginių saulės spindulių.
Patarimai:
Išeiga. Iš nurodyto kiekio pagaminau 1,3 l mišrainės (t.y. užpildžiau 2 stiklainiukus 0,5 l talpos ir vieną 0,3 l talpos).
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Laima
2023-08-23 20:11
Agurkai - stiklainiuose, bet as uzpildziau 3 puslitrinius, o gaminau is 1,3 kg nuluptu agurku. Girsiu tecepta, kai paragausiu, bet tikiu, kad bus skanu, aciu. ATSAKYTI
Ana
2023-08-17 15:36
Labai geros salotos, rekomenduoju! ATSAKYTI
Emilija
2023-08-18 09:36
Ačiū labai! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
joninių skanėstai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital