Autorius apie receptą:
Receptą paveldėjau iš savo močiutės, kuri gamino tikrai labai skaniai. Valgydama šią košę, visada nugrimztu į savo vaikystę. Dabar retai, bet šią košę verdu ir vaikams.
Receptą paveldėjau iš savo močiutės, kuri gamino tikrai labai skaniai. Valgydama šią košę, visada nugrimztu į savo vaikystę. Dabar retai, bet šią košę verdu ir vaikams.
Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 stiklinė
perlinių kruopų
1 stiklinė
pieno
2 vienetai
bulvių
(nedidelių)
1 vienetas
svogūnų
(nedidelių)
60 gramų
rūkytos kiaulienos šoninės
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Perlines kruopas išmirkyti per naktį. Išmirkytas užpilti vandeniu, pagal ant pakelio nurodytus kiekius, ir išvirti. Kai kruopos bus išvirusios, supilti pieną ir pavirti kelias minutes.
2.
Bulves sutarkuoti smulkia tarka, tokia kaip cepelinams, ir sudėti tarkius į verdančias kruopas. Maišyti, kol košė išvirs ir sutirštės.
3.
Keptuvėje pakepinti smulkintą šoninę ir smulkintus svogūnus. Dėti košę į dubenėlius ir užpilti šoninės ir svogūnų padažu.