1.
Į mažą indelį įpilti 1.5 v.š. šalto vandens ir ant viršaus užberti 1 a.š. želatinos miltelių. Palikti išbrinkti, kol ruošite kitus ingredientus.
2.
Sausainius elektriniu kombainu susmulkinti iki smulkių trupinių (šlapio smėlio konsistencijos).
3.
Sviestą ištirpinti ir kruopščiai išmaišyti su sausainiais. Masę tolygiai paskirstyti formos dugne (naudojome 20x30 cm formą). Suspausti rankomis arba šaukštų. Padėti į šaldytuvą.
4.
Ananasus supjaustyti kuo smulkesniais gabaliukais, labai gerai nuvarvinti.
5.
Bananus nulupti, supjaustyti griežinėliais ir pamerkti sirupe nuo konservuotų ananasų (tai padės riekelėms nepatamsuoti).
6.
Kreminį sūrį išplakti su 50 g cukraus pudros kiekio, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis (plakti neilgai, tik iki įgaus purumo). Tolygiai paskirstyti ant sausainių pagrindo.
7.
Ananasus ir bananus gerai nuvarvinti ir išdėlio ant kremo.
8.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti virš garų vonelės ar atsargiai mikrobangėje (neužvirtinti!). Leisti truputį atvėsti, bet kad liktų šiek tiek šilta.
9.
Pradėti plakti grietinėlę, ir, kai pradės putoti, toliau suberti cukraus pudrą ir pilti tirpintą želatiną. Išplakti iki standumo. Šiuo kremu aptepti bananų ir ananasų sluoksnį.
10.
Papuošti vyšniomis ir smulkintais riešutais. Padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad maloniai atvėstų.
11.
Prieš patiekiant galima apšlakstyti šokoladiniu padažu ar tirpintu šokoladu.
•
Ar būtina želatina? Ne, jeigu desertą tieksite greitai po paruošimo, grietinėlės sluoksniui želatinos naudoti nebūtina. Želatina naudojama tam, kad grietinėlė nepavandenytų ilgiau pastovėjusi.
•
Kad torto viršus nenusidažytų vyšnių sirupu, prieš jas dėliojant, vyšnias reikėtų ne tik gerai nuvarvinti, bet ir nusausinti rankšluostiniu popieriumi.