1.
Aš desertą ruošiau želė žiede, tad gaminau jį aukštyn kojomis, kad apvertus želė sluoksnis su uogomis būtų viršuje. Želė žiedą patepame aliejumi. Suberiame nuplautas uogas.
2.
Citrinų skonio želė užpilame karštu vandeniu, gerai išmaišome, kad neliktų neištirpusios želė gabalėlių. Atvėsiname ir supilame ant uogų. Dedame į šaldytuvą stingti.
3.
Kefyro sluoksniui taip pat pasiruošiame želė. Jei naudosite vieno skonio žele, užpilame 800 ml karšto vandens, gerai išmaišome, kad neliktų neištirpusios želė gabalėlių, jei naudosite skirtingus skonius, kiekvieną želė atskirai užpilame 400 ml karšto vandens ir gerai išmaišome. Leidžiame pilnai sustingti.
4.
Želatiną užpilame 100 ml vandens ir paliekame brinkti 15 min. Želatiną ištirpiname garų vonelėje, neužviriname. Paliekame atvėsti.
5.
Kefyrą maišome su grietinėle, cukrumi, citrinos sultimis ir žievele. Supjaustome jau sustingusią želė gabalėliais ir įmaišome į kefyro masę. Šiek tiek pravėsusią želatiną plona srovele, maišant, supilame į kefyro masę. Gerai išmaišome.
6.
Kefyrą su želė gabalėliais pilame ant jau sustingusio želė ir uogų sluoksnio. Dedame į šaldytuvą stingti.