1.
Pagrindui sausainius nelabai smulkiai sugrūsti.
2.
Ant garų vonelės ištirpinti 50 g sviesto, sudėti apie 30 g baltojo šokolado, maišant, ištirpinti svieste. Masę supilti į sausainių trupinius. Išmaišyti.
3.
Tortinės (24 cm skersmens) dugną ir kraštus plonai ištepti šaltu sviestu. Ant formos šonų prilipinti popierinę juostelę - labai gerai sviestas priklijuoja ją. Labai lengva tortą išimti iš tortinės, kai jo šonai buvo apklijuoti popieriumi. Suversti trupinių masę į tortinę, išlyginti, paspausti prie dugno ir padėti šaltai, kol ruošime kitus torto sluoksnius.
4.
Želatiną užpilti šlakeliu vandens ir palikti išbrinkti 15 min. Išbrinkusią ištirpinti garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps, neužvirinti! Apie 2 šaukštus ištirpintos želatinos atsidėti braškių priklijavimui prie tortinės kraštų. Gali tekti ją kiek praskiesti virintu vandeniu.
5.
Kivių želę ištirpinti 700 ml karšto vandens - man pagal instrukciją paruošta želė yra per saldi. Todėl vandens naudoju kiek daugiau, nei nurodyta. Bet tuomet į taip paruoštą kivių želę reikia papildomai įpilti mažesnę pusę anksčiau pasiruoštos želatinos - kad sustingtų. Išmaišyti, atšaldyti.
6.
Kremui 50 g grietinėles užkaitinti, sudėti 50 g baltojo šokolado, gerai išmaišyti.
7.
Likusią grietinėlę kiek paplakti su vaniliniu cukrumi, sumaišyti su maskarponės sūriu, grietinėles - baltojo šokolado mase, supilti citrinos sultis, suberti steviją. Išmaišyti. Įmaišyti didesniąją pusę atvėsusios želatinos.
8.
Supilti kreminę masę į tortinę ant pagrindo ir padėti šaltai.
9.
Braškes nuplauti, nusausinti. Supjaustyti dalį braškių puselėmis.
10.
Kai baltas torto sluoksnis jau sustingęs, vis padažant į atsidėtą želatiną, klijuoti aplinkui tortinę po puselę braškės. Kitas braškes aš sudėjau į torto vidų nepjaustytas.
11.
Tuomet patikrinti, ar kivių želė tikrai labai gerai atšalusi, jokiu būdu ne šiltoka. Po truputį supilti į torto formą žalią želę, galima ir per kelis kartus, pašaldant. Padėti tortą į šaldytuvą nakčiai.
12.
Papuošimui likusį baltą šokoladą sutarkavau, ledukų formelėse sušaldžiau man atlikusią žalią žele.