Autorius apie receptą:
Nesyk esu gaminusi varškės sūrį iš parduotuvėje pirktų produktų. Sūris išties gaunasi gardus, o jei kas vis dar netiki, rekomenduoju pasigaminti. Šįsyk užsimaniau
Nesyk esu gaminusi varškės sūrį iš parduotuvėje pirktų produktų. Sūris išties gaunasi gardus, o jei kas vis dar netiki, rekomenduoju pasigaminti. Šįsyk užsimaniau varškės sūrio su razinomis. Truputį persistengiau ir razinų pridėjau daugokai, tai pjaustant kiek trupėjo, bet skonis nuo to nenukentėjo (jei nemėgstate razinų, galite jų ir nedėti).
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai
pieno
(3.2%)
0.5 litro
jogurto, natūralaus
1 žiupsnelis
druskos
pagal skonį
razinų
(nuplikytų, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą supilti pieną, užvirti, tuomet sudėti jogurtą. Vis pamaišant virti, turėtų matytis, kad piene susidaro varškės gabaliukai. Įberti druskos ir pavirti dar 2 - 3 minutes.
2.
Pieną perpilti per sietelį, sietelyje likusią varškės masę sudėti į dubenį, suberti razinas ir išmaišyti.
3.
Paruoštą varškės masę sudėti į sūrmaišį ir pakabinti, kad nuvarvėtų likęs skystis. Kai skystis nuvarvės, dėti į šaldytuvą, paslėgti sunkesniu daiktu ir palikti visai nakčiai.
Patarimai:
•
Į dubenį įpilti verdančio vandens, sudėti razinas, tuomet išgriebti ir nusausinti.
•
Aš sūrmaišį pasisiuvau pati iš kelių sluoksnių marlės.
•
Iš šio ingredientų kiekio pavyks paruošti apie 500 g sveriantį sūrį.