Autorius apie receptą:
Namuose gamintų sūrio receptų mano puslapyje yra tikrai ne vienas. Man patinka juos gaminti, nes gaminimo procesas labai paprastas ir lengvas, o rezultatas visada puikus. Šįsyk
Namuose gamintų sūrio receptų mano puslapyje yra tikrai ne vienas. Man patinka juos gaminti, nes gaminimo procesas labai paprastas ir lengvas, o rezultatas visada puikus. Šįsyk sūrį gaminau kitokį, pagal Dalytę M., su kiaušiniu. Nebandyti receptai mane visada " kabina" ir stengiuos juos pagal galimybę išbandyti. Trumpai tariant, sūris gavosi nuostabus, labai gardus, tvirtas, pjaustėsi puikiai.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras
pieno
(3.2 % riebumo)
200 mililitrų
kefyro
(2 % riebumo)
150 gramų
grietinės
(20 % riebumo)
1 vienetas
kiaušinių
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį dėti grietinę, įmušti kiaušinį, berti druską ir išmaišyti.
2.
Į puodą pilti pieną ir pakaitinti iki virimo, kai užvirs, nukelti nuo kaitros, supilti grietinės ir kiaušinio masę. Tuomet dar pakaitinti apie minutę, supilti kefyrą ir virti apie 3 - 5 minutes iki kol susidarys varškės grūdeliai.
3.
Į sūrmaišį supilti paruoštą masę, palaukti iki kol nuvarvės skystis.
4.
Paruoštą sūrį paslėgti ir padėti į šaldytuvą nakčiai.