Į du skirtingus dubenis įmušami kiaušiniai ir išsukami su cukrum, kol jis ištirps. Tuomet sudedami visi kiti biskvitams skirti ingredientai. Labai gerai išmaišoma. Tada į išteptą riebalais skardą supilama ir kepama orkaitėj, kol paruduos ir iškils. Išimami iš orkaitės ir atvėsinami (nes jei tepama ant dar šiltų – leidžiasi pertepimas). Kai atvėsta abu biskvitai perpjaunami horizantaliai per pusę.
Pertepimas:
Visi ingridientai supilami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies kol ištirps želatina, neleidžiant užvirti. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų ir truputį apstingtų, kad batepant nebėgtų.
Viršus:
Į puodą sudedamas sviestas, tirpinamas ant silpnos ugnies. Dedama kakava ir citrinos rūgštis. Kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė – nukeliame.
Glazūra papuošimui:
Cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu.
Kai viskas paruošta, manau visos suprantate ką reikia daryti. Dedame biskvitą – pertepimas, biskvitas – pertepimas ir t.t.
Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant nelygumus torto šonus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago(man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais. Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.) bei su spec. švirkštu apipurškiame glazūra aplink visą torto viršų. Kaip puošti – kiekvienos fantazijos vaisius.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)