Autorius apie receptą:
Jei turite daug slyvų ir daug pomidorų, tuomet pats laikas pasigaminti šį pomidorų padažą. Saldžiarūgštis ir pikantiško skonio tiks pagardinti daugelį patiekalų. Jei
Jei turite daug slyvų ir daug pomidorų, tuomet pats laikas pasigaminti šį pomidorų padažą. Saldžiarūgštis ir pikantiško skonio tiks pagardinti daugelį patiekalų. Jei naudojamos slyvos labai rūgščios, dėkite daugiau cukraus.
(...daugiau)(...mažiau)Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai
pomidorų
500 gramų
mėlynųjų slyvų
250 gramų
svogūnų
200 gramų
cukraus
100 mililitrų
acto
1 šaukštas
druskos
1 šaukštelis
saldžiosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus, svogūnus ir slyvas (išimkite kauliukus) supjaustykite kubeliais. Visas daržoves sudėkite į puodą ir retkarčiais pamaišant virkite 1,5 val.
2.
Tada sumalkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės, sudėkite visus prieskonius, išmaišykite ir virkite dar apie 0,5 - 1 val. arba tol, kol padažas bus norimo tirštumo.
3.
Išpilstykite į sterilius stiklainiukus, užsukite dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Laikykite vėsioje vietoje.