Autorius apie receptą:
Aguonų pienas kūčių stalui.
Aguonų pienas kūčių stalui.
Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras
vandens
(verdančio)
1 stiklinė
aguonų
(naudokite pilko atspalvio aguona)
0.5 stiklinės
cukraus
(apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį berti aguonas ir užpilti verdančio vandens tiek, kad apsemtų ir bent 2-3 val. palikti pastovėti iki kol išbrinks.
2.
Išbrinkus aguonoms, vandenį nupilkite, bet jo neišpilkite.
3.
Aguonas kelis kartus permalkite mėsmale, supilti vandenį, įpilti dar šiek tiek virinto vandens ir atskiesti. Tuomet berkite cukrų. Jeigu norite, galite permaišytą pieną perkošti per sietelį.