Autorius apie receptą:
Sultis naudojau namines, bet tinka ir pirktinės. Patį receptuką užmačiau kažkur internete benaršant, nuo jo truputį paimprovizavau ir štai kokie skanėstai gavosi.
Sultis naudojau namines, bet tinka ir pirktinės. Patį receptuką užmačiau kažkur internete benaršant, nuo jo truputį paimprovizavau ir štai kokie skanėstai gavosi.
Rasa Sakalauskaitė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 mililitrų
sulčių
(naudojau namines spaustas)
200 gramų
cukraus
100 mililitrų
vandens
2 šaukštai
želatinos
4 šaukštai
citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sultimis užpilti 2 kupinus šaukštus želatinos. Aš naudojau namines sultis (mėlynės, obuoliai, kivis, morka), bet galima naudoti ir pirktines.
2.
Kol želatina išbrinks, užvirti vandenį, į jį įberti cukrų ir virti, kol skystis taps permatomas.
3.
Cukraus sirupą šiek tiek atvėsinti ir supilti želatiną. Pamaišyti, kol želatina ištirps, tada įpilti citrinos sultis ir išmaišyti.
4.
Galiausiai viską supilti į formelę (aš naudojau stačiakampę kekso kepimo formą) ir įdėti šaldytuvą. Sustingus supjaustyti gabaliukais ir apvolioti cukruje.