Autorius apie receptą:
Ir šiandien, ko gero pirmą kartą nuo to laiko, kai viriau vaikystėj, šiuos saldainius savo namų virtuvėje viriau vėl... Aš ir vėl prisiminimais nukeliavau į vaikystę, kur
Ir šiandien, ko gero pirmą kartą nuo to laiko, kai viriau vaikystėj, šiuos saldainius savo namų virtuvėje viriau vėl... Aš ir vėl prisiminimais nukeliavau į vaikystę, kur vaikiški rūpesčiai buvo: nubrozdintas kelėnas, iškepti smėlio blynus ar su drauge išmindžioti javų lauką...
(...daugiau)(...mažiau)Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1 stiklinė
cukraus
60 gramų
sviesto
40 mililitrų
vandens
1 sauja
graikinių riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į švarią keptuvę supilame vandenį ir cukrų ir ant silpnos ugnies maišydami kaitiname, kol cukrus ištirps. Padidiname liepsną ir nemaišant verdame apie 10 min., kol masė taps tiršta ir karamelės spalvos. Sudedame sviestą ir maišome, kol ištirps. Suberiame riešutus ir gerai išmaišome.
2.
Gautą masę pilame į indą, kuriame sustings. Aš pyliau po kelis šaukštus į metalines keksiukų formeles.