Autorius apie receptą:
Minkštučiai naminiai marmelado saldainiai, visaip kaip vaikystėje! Iš braškių jie tiesiog tobulo skonio, bet drąsiai galima gaminti ir iš kitų mėgiamų uogų - vyšnių,
Minkštučiai naminiai marmelado saldainiai, visaip kaip vaikystėje! Iš braškių jie tiesiog tobulo skonio, bet drąsiai galima gaminti ir iš kitų mėgiamų uogų - vyšnių, serbentų, mėlynių ar net vaisių.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
300 gramų
braškių
(tinka ir šaldytos)
250 gramų
cukraus marmeladams
2 šaukštai
citrinų sulčių
šiek tiek
cukraus
(apvoliojimui)
šiek tiek
aliejaus
(neutralaus skonio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Braškes švariai nuplauti ir nuskabyti kotelius. Elektriniu trintuvu su sutrinti iki vientisos tyrelės.
2.
Maždaug 20x20 cm dydžio skardelę (ar kokį kitą indelį) iškloti kepimo popieriumi, uždengiant kraštelius. Popierių patepti trupučiu neutralaus skonio aliejaus (kad marmeladas nepriliptų).
3.
Puode sumaišyti trintas braškes su marmelad7 cukrumi ir citrinų sultimis. Kaitinti and didesnės ugnies, kol užvirs. Užvirus ugnį sumažinti ir virti ant nedidelės ugnies apie 10-20 minučių, nuolat maišant mediniu šaukštu, kad neimtų svilti.
4.
Marmeladas bus išviręs, kai matysite, kad tikrai pastebimai sutirštėjo. Jis neturi būti toks tirštas kaip verdant obuolių sūrį, bet ir ne skystas - perbraukus šaukštu per puodo vidurį masė turėtų sutekėti tik per 2-3 sekundes. Galima patikrinti ir taip - šaukštą marmelado uždėkite ant vėsios lėkštelės, tuomet labai gerai matysis, ar masė laiko formą.
5.
Marmelado masę supilti į popieriumi išklotą formą, šaukštu išlyginti paviršių. Palikti visiškai atvėsti ir sutvirtėti (man užtrunka 1-2 valandas, bet galite palikti ir nakčiai).
6.
Kai sustings, kartu su popieriumi išimti iš formos. Pjaustyti daugmaž 2x2 cm dydžio kvadratukais.
7.
Jeigu norite, kiekvieną gabaliuką galite dar apvolioti cukruje, bet tas nebūtina. Skanaus!
Patarimai:
•
Jeigu norite tobulai vientiso marmelado, kuriame nesijaustų braškių sėklyčių, braškių tyrę prieš virdami perkoškite per smulkų sietelį ar marliuką. Bet man asmeniškai tos sėklytės visiškai netrukdo.
Cukraus marmeladams rasite pirkti daugelyje didesnių priekybos centrų cukraus skyriuje. Jis skiriasi nuo uogienių cukraus, nes turi daugiau pektino, tad verdama masė sutirštėja greičiau.
Išbandyta, naudojau paprastą cukrų ženkliai mažesniu kiekiu ir Gelfix tirštiklį. Gavosi tikrai skanūs, vaikams patiko
ATSAKYTI
Ana
2020-06-25 21:37
Saldūs, bet labai skanūs :)
ATSAKYTI
Nijole
2019-06-22 00:04
O paprastas cukrus netinka?
ATSAKYTI
Dovilė
2019-06-23 14:41
Jeigu dėsite paprastą cukrų, reikėtų papildomai įdėti apie 1.5 šaukšto pektino (būna pirkti specializuotose prieskonių parduotuvėse). Į cukrų marmeladams penktino jau būna įdėta, todėl papildomai dėti nebereikia. Būtent pektinas sutirština masę ir suteikia "marmeladiškumo". Su paprastu cukrumi tokia konsistencija nepavyks.
ATSAKYTI