1.
Kiaušinius mikseriu išplakame su cukrumi iki kol masė pabala ir jos tūris ženkliai padidėja. Toliau plakant supilame aliejų. Sudedame smulkiai tarkuotas morkas, išmaišome (šaukštu, nebe mikseriu). Tada įmaišome persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamonu, išmaišome. Suberiame pasmulkintus riešutus ir razinas, dar kartą išmaišome.
2.
Tešlą supilame į apvalią 24 cm torto formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame iki 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių arba, kol į vidų įsmeigę pagaliuką jį ištrauksite sausą ir neapsivėlusį. Iškepusiam biskvitui leiskite visiškai atvėsti (jeigu pjaustysite karštą, trupės).
3.
Kremui maskarponės sūrį išsukame su cukrumi ir citrinos sultimis. Imaišome standžiai išplaktą grietinėlę. Trečdalį kremo atidedame torto šonams aptepti ir papuošimams, o likusį naudosime biskvitams sutepti.
4.
Biskvitą supjaustome į tris lakštus. Biskvitą galima kepti ir iš vakaro, bet kad jis būtų minkštesnis ir aromatingesnis reiks sulaistyti mėgstama arba ar kitu pasigamintu sirupu. Jei biskvitas tepamas tą pačią dieną, to daryti nereikia, nes jis būna šviežias ir kvapnus.
5.
Biskvito sluoksnius, viršų bei šonus sutepame paruoštu kremu. Torto šonus galima puošti apipjaustant patį biskvitą atlikusiais jo trupiniais arba smulkintais riešutais ar kitais Jūsų mėgiamais papuošimais.
6.
Tortą padėti į šaldytuvą, kad pastovėtų bent per naktį ir skoniai susigertų. Stovėdamas ilgiau tortas tik skanėja!