Autorius apie receptą:
Kuo daugiau valgai, tuo jie labiau patinka, kol galu gale juos įsimyli ir tada... tada jie baigiasi ir reikia vėl skusti morkas...
Kuo daugiau valgai, tuo jie labiau patinka, kol galu gale juos įsimyli ir tada... tada jie baigiasi ir reikia vėl skusti morkas...
Alina, Apie viską
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų
morkų
300 gramų
miltų
100 gramų
cukraus
30 gramų
sviesto
0.5 šaukštelio
sodos
0.5 šaukštelio
cinamono
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į virtuvės kombaino indą sudėkite morkas, cukrų ir susmulkinkite iki tarkių konsistencijos. Įdėkite sviestą, sodą, druską, cinamoną, miltus ir maišykite, kol susiformuos tešla. Išimkite tešlą ant gerai miltais pabarstyto kočiojimo kilimėlio ir truputi apminkykite. Tešla bus truputį lipni. Įdėkite ją į dubenį (arba suvyniokite į maisto plėvelę) ir sandariai uždarykite. Įdėkite valandai į šaldytuvą.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Išklokite kepimo skardą silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi.
3.
Pabarstykite kočiojimo kilimėlį miltais ir plonai iškočiokite tešlą. Išpjaukite su sausainių formelėmis sausainius (galima tiesiog su stiklinė išpjauti apskritimus) sudėkite juos į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę.
4.
Kepkite apie 15 - 20 minučių, išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti kepimo skardoje. Skanaus.