1.
Morkas sutarkuoti smulkia tarka. Jeigu tarkuojant atsiras daug skysčio, jį lengvai rankomis nuspausti.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska iki purumo. Sudėti tarkuotas morkas, aliejų ir išmaišyti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei prieskoniais, ir dar kartą išmaišyti.
3.
Jeigu džiovinti vaisiai stambesni (pvz. abrikosai), juos truputį pasmulkinkite. Jeigu vaisiai smulkūs (pvz. razinos) smulkinti nereikia. Džiovintus vaisius apvolioti truputyje miltų ir įmaišyti į tešlą.
4.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau gana nemažą stačiakampę formą) ir šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
5.
Kepti apie 30-40 minučių, priklausomai nuo pyrago storio. Maniškis buvo nestoras, tad iškepė per daugmaž 30 min, bet jeigu bus storesnis, gali kepti ir dar ilgiau. Ar iškepęs, tiesiog patikrinkite mediniu smeigtuku - jeigu įsmeigus į pyrago vidurį jį ištrauksite sausą, neapsivėlusį, vadinasi iškepė.
6.
Iškepusiam pyragui leiskite truputį atvėsti, o tada pjaustykite ir skanaukite. Man šis pyragas pats skaniausias pastovėjęs per naktį šaldytuve.
7.
Jeigu norisi dar šventiškiau, visiškai atvėsusį pyragą galite aptepti maskarponės kremu (maskarponės sūrį išsukite su keliais šaukštais cukraus pudros ir šlakeliu vanilės esencijos) arba tiesiog standžiai išplakta grietinėle. Tik jeigu tepsite kremu, pyragą būtinai laikykite šaltai, kad užtepas laikytų formą.