Autorius apie receptą:
Ne tik skanus, bet ir spalvingas desertas, kuris puikiai tiks norint pasilepinti ir panaudoti turimą moliūgą. Kažkada šį receptą radau internete, užsirašiau ir išbandžiau.
Ne tik skanus, bet ir spalvingas desertas, kuris puikiai tiks norint pasilepinti ir panaudoti turimą moliūgą. Kažkada šį receptą radau internete, užsirašiau ir išbandžiau.
Milda
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų
moliūgų
160 gramų
želės
(apelsinų arba citrinų)
150 gramų
vandens
1 vienetas
apelsinų
(didelio arba 2 mažesnių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Moliūgus supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais. Į puodą pilti vandenį, sudėti moliūgus ir apvirti iki kol paminkštės. Tuomet apelsinus nulupti, supjaustyti, sudėti į puodą su moliūgais. Pavirti dar kelias minutes.
2.
Želė suberti į dubenį, užpilti vandeniu ir išmaišyti.
3.
Moliūgus su apelsinais elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Į paruoštą masę supilti želė, gerai išmaišyti, supilti į norimas formeles, dėti į šaldytuvą sustingti.