Moliūgo ir avinžirnių humusas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Moliūgo ir avinžirnių humusas
Autorius apie receptą: Man šis humusas skanus visaip - mirkau daržoves, tepu ant duonos ar tiesiog kabliuoju vieną. Super tikslios proporcijos šiame recepte nėra labai svarbios. Jeigu neturite po ranka Man šis humusas skanus visaip - mirkau daržoves, tepu ant duonos ar tiesiog kabliuoju vieną. Super tikslios proporcijos šiame recepte nėra labai svarbios. Jeigu neturite po ranka tahini (sezamų pastos), nieko tokio, nes skanu bus ir be jos. Kartais vietoje avinžirnių dedu baltas pupeles, irgi gardu. Net ir į prieskonius galite pažvelgti laisvai. Kumino, čili bei rūkytos paprikos derinukas man su moliūgais tinka idealiai, bet drąsiai ieškokite savo variacijų. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 stiklinės avinžirnių (virtų)
250 gramų moliūgų
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai sezamų pastos tahini (nebūtina)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis kumino
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių (nebūtina)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išskobkite moliūgo sėklas ir minkštimą (bet moliūgo nelupkite), moliūgą supjaustykite stambiais gabalais, apšlakstykite trupučiu aliejaus ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes, iki moliūgas suminkštės. Iškepus leiskite gabaliukams truputi pravėsti ir tada nulupkite moliūgo žievelę.
2.
Į virtuvės kombaino indą sudėkite avinžirnius, moliūgą, česnakų spaustuve įspauskite nuluptas česnako skilteles, sudėkite tahini, citrinos sultis ir prieskonius. Viską sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos.
3.
Supilkite alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite (maišykite jau ranka, kad aliejus neapkarstų). Paragaukite ir pagal skonį įdėkite druskos ir šiek tiek pipirų. Jeigu trūksta rūgštelės ar jaučiasi per daug moliūgo saldumo, įpilkite dar citrinos sulčių. Jeigu norisi aštriau, įdėkite dar aitriosios paprikos. Jeigu norisi skystesnio humuso, galite įpilti dar alyvuogių aliejaus arba tiesiog truputį vandens. Mėgaukitės!
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital