1.
Pieną truputį pašildyti (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų). Atskirai ištirpinti sviestą.
2.
Miltus sumaišyti su druska.
3.
Sutrupinti mieles, pilti pašildytą pieną, aliejų, tirpintą sviestą, įmušti kiaušinį, berti cukrų. Gerai išplakti šluotele.
4.
Suberti miltus sumaišytus su druska ir užminkyti tešlą. Tešlą dėti į šaldytuvą ir palikti 1 valandą, kad pakiltų. Ant indo uždedu maistinę plėvelę ir praduriu keletą skylučių.
5.
Kai tešla pakyla, išimame iš indo ir padaliname maždaug į 16 gabaliukų. Iš jų suformuojame rutuliukus.
6.
Į kepimo skardą patiesiame kepimo popieriaus. Imame tešlos rutuliukus ir sudėliojame juos vieną šalia kito. Suplojame rutuliukus ir suformuojame dubenėlius - įspaudžiame duobutes stiklinės dugnu. Paliekame tarpus tarp bandelių, nes pakils ir dar padidės.
7.
Uogas perrenkame, nuplauname ir nusausiname. Jei naudojate uogas su kauliukais, juos išimti iš uogų.
8.
Įdarui į varškę įmušame kiaušinį, beriame vanilinį cukrų, pudingo miltelius, cukraus pudrą, truputį pamaišome ir tada supilame pieną. Viską išmaišome iki vientisos masės.
9.
Aptepimui išplakame kiaušinį su šlakeliu pieno.
10.
Į bandelės vidurį dedame įdaro ir uogų. Bandelės šonus aptepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome migdolų drožlėmis.
11.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. arba kol gražiai paruduos.
12.
Šiek tiek atvėsusias bandeles pabarstome cukraus pudra.