1.
Moliūgų tyrei moliūgą supjaustome didelėmis riekėmis, išimamame sėklas, bet žievės nenupjauname. Dedame į ištiestą kepimo popieriumi kepimo skardą. Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės apie 30-40 min. atvėsiname, žievę nupjauname. Moliūgą sutriname virtuviniu kombainu iki vientisos masės – tyrės. Jei reikia, šiame etape galime įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus). Ir štai moliūgų tyrė paruošta. Kiek nesunaudosime keksiukų kepimui, galima pilti į šaldymo maišelius ir užšaldyti kitiems kartams.
2.
Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
3.
Kitame dubenyje išplakame moliūgų tyrę, kiaušinius, aliejų ir jogurtą. Sumaišome su miltų mišiniu. Įspaudžiame citrinos sulčių. Masę dar kartą gerai išmaišome.
4.
Keksiukų formeles iki trečdalio pripildome masės.
5.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Atvėsiname ir ragaujame.