Autorius apie receptą:
Liko vakar nuo vakarienės virtų bulvių. Gaila buvo išmest, tad štai mano puikiai pavykęs eksperimentas. Greita, labai sotu ir skanu!
Liko vakar nuo vakarienės virtų bulvių. Gaila buvo išmest, tad štai mano puikiai pavykęs eksperimentas. Greita, labai sotu ir skanu!
Odeta Morozienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
5 vienetai
bulvių
(nemažų, virtų)
2 vienetai
kiaušinių
2 šaukštai
manų kruopų
2 šaukštai
krakmolo
2 šaukštai
kvietinių miltų
(+stalo pabarstymui)
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sutarkuoti virtas bulves per smulkesnę nei burokinė tarka.
2.
Į bulvių masę berti manų kruopas, krakmolą ir miltus, įmušti kiaušinius, pagardinti druska. Gerai išminkyti. Tešla turi būti minkšta, puri.
3.
Tešlą dalinti į kelias dalis, kiekvieną kočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus į volelį, šiek tiek paspausti ir supjaustyti maždaug 3 cm pločio gabalėliais.
4.
Dėti virti į verdantį, pasūdytą vandenį. Sumažinti kaitrą, kad vanduo vos vos virsnotų. Kai virtinukai iškils, virti dar apie 5-10 minučių.
5.
Išgriebti kiaurasamčiu. Tiekti galima su tirpinto sviesto ir grietinės padažu, tiesiog grietine ar užtarkavus sūrio.