1.
Į dubenį sudėkite labai minkštą sviestą (aš truputį pašildžiau mikrobangų krosnelėje, bet neišlydžiau), druską, cukrų, vanilinį cukrų ir viską gerai plakite elektriniu plakikliu 2 minutes.
2.
Tada įmuškite kiaušinius ir dar plakite 1-2 minutes. Įtrupinkite varškę ir mentele išmaišykite. Įsijokite miltus kartu su kepimo milteliais, vėl mentele išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turėtų būti tirštoka.
3.
23 cm skersmens apvalią atsegamą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite ir tolygiai paskirstykite tešlą.
4.
Pabarstymui į smulkintuvą suberkite riešutus, cukrų, cinamoną ir viską susmulkinkite.
5.
Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
6.
Pusę obuolių kubelių sudėkite ant tešlos ir šaukštu lengvai įspauskite į tešlą. Ant viršaus sudėkite likusius obuolių kubelius. Apibarstykite riešutų mase (aš dar uždėjau ir kelis sulaužytus riešutus, bet tai nebūtina).
7.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus. Jei ne, kepkite dar 5 min. ir vėl tikrinkite.
8.
Iškepusį pyragą palikite šiek tiek atvėsti kepimo formoje. Pravėsusį pyragą išimkite iš formos, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite visiškai.