1.
Tešlai miltus sumaišome su šaukštu cukraus ir druska.
2.
Kubeliais supjaustome šaltą sviestą, sudedame į miltus ir pertriname viską rankomis, kol miltai sušoks į žirnio dydžio gabalėlius. Supilame vandenį (vanduo turi būti ledinis) ir minkome, kol turėsime vientisą tešlą (1-2 minutes).
3.
Tešlą padaliname į 6 lygias dalis, suformuojame rankomis rutuliukus ir dedame į šaldytuvą valandai.
4.
Įdarui supjaustome rabarbarus ir braškes. Supilame citrinos sultis.
5.
Atskirame inde sumaišome cukrų ir krakmolą.
6.
Kai tešla sutvirtėja, ją iškočiojame į apvalius apie 15 cm skersmens blynus. Dedame juos iškart ant kepimo popieriaus ir į kepimo skardą.
7.
Rabarbarus ir braškes sumaišome su cukraus-krakmolo mišiniu ir dedame ant tešlos blynų, paliekant apie 3 cm nuo krašto. Atsargiai užlankstome kraštelius, nepaliekant tarpų ir skylių. Patepame kraštus ištirpintu sviestu. Skanu ir gražu pabarstyti migdolų riekelėmis, aguonomis ar cukrumi, bet nebūtina.
8.
Kepame 20-30 minučių 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba iki kol krašteliai gražiai paruduos. Iškepusias galetes truputį atvėsiname, kad sutvirtėtų įdaras.