1.
Įdarui sumaišyti cukrų ir cinamoną.
3.
50 ml šilto vandens (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų) su trupučiu cukraus ištirpiname mieles. Viska išmaišome. Paviršių apibarstome šiek tiek miltų. Kai viskas užputos, mielės suaktyvintos.
4.
Į šiltą pieną beriame cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmušame kiaušinius, viską plakame, kol cukrus ištirps. Sudedame varškę (mano buvo biri, netryniau), vėl viską plakame arba išmaišome. Sudedame aktyvias putojančias mieles ir suberiame persijotus miltus. Minkome ilgai (tai atlieku maišykle). Mielės tai poniškas reikalas. Jokio skubėjimo, jokio skersvėjo - šiltai, ramiai ir ilgai. Uždengiame rankšluosčių ir paliekame šiltai kilti apie 1 val. Suminkome ir vėl paliekame ilsėtis, kol pakils antras kalnas.
5.
Tuomet kočiojame apie 4-5 mm storio stačiakampio formos lakštą. Sutepame minkštu sviestu, barstome cinamono ir cukraus mišiniu (galima pridėti razinų, riešutų ir t.t.) Vyniojame vyniotinį ir supjaustome kaip kam patinka. Dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Paliekame tarpus tarp bandelių, nes pakils ir dar padidės. Uždengiame rankšluostėlių ir vėl paliekame kilti.
6.
Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Kol karštos, aptepame sviestu. Kai atvės, puošiame cukraus pudra.