1.
Mieles ir 1,5 šaukšto cukraus ištirpinkite šiltame piene. Įplakite kiaušinį ir šaukštą aliejaus.
2.
Dalimis įmaišykite nusijotus miltus, kepimo miltelius bei druską, dėkite šiltą sviestą ir minkykite tešlą, kol ji pasidarys elastinga ir nelimpanti prie rankų.
3.
Uždenkite dubenį su tešla rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 40min.
4.
Pakilusią tešlą padalykite perpus ir kiekvieną gabalą iškočiokite į maždaug 24cm skersmens apskritimus. Kiekvieną apskritimą supjaustykite į 8 dalis (trikampio forma).
5.
Sudėkite ruošinukus ant kepimo skardos užklotos kepimo popieriumi, uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti dar 40min.
6.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų (jo turi būti tiek, kad semtų spurgas iki pusės) ir kepkite spurgas ant vidutinės kaitros iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir išsipus.
7.
Iškepusias spurgas ataušinkite ant popierinio rankšluosčio, įdarykite džemu ir apvoliokite likusiame cukruje.