Mielinės bandelės keptuvėje - be pieno ir kiaušinių
AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 7)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Labai nesudėtingas bandelių keptuvėje receptas! Kuris, beje, tiks ir per Kūčias, ir vegetarams, ir veganams - bandelės ruošiamos be kiaušinių ir pieno produktų. Na, o įdarą
Labai nesudėtingas bandelių keptuvėje receptas! Kuris, beje, tiks ir per Kūčias, ir vegetarams, ir veganams - bandelės ruošiamos be kiaušinių ir pieno produktų. Na, o įdarą rinkitės pagal savo skonį - jis gali būti ir saldus, pvz., uogienė, ir sotus, pvz., kumpis su sūriu, o galima ir visai be įdaro!
(...daugiau)(...mažiau)
Simona
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
300 gramų
miltų
(apytikriai)
250 mililitrų
vandens
5 gramai
sausų mielių
0.5 šaukštelio
druskos
0.5 šaukštelio
cukraus
400 mililitrų
aliejaus
(kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišyti šilta vandenį su mielėmis, cukrumi ir druska.
2.
Po truputį berti miltus ir maišyti mentele ar šauktu. Kai mašymui tešla bus per klampi, pradėti minkyti. Išminkyti minkštą tešlą, kuri vos vos limpa prie rankų. Miltų gali reikėti kiek daugiau ar mažiau, nei nurodyta. Uždengti švariu rankšluostėliu ar maistine plėvele ir palikti valandai šiltai pakilti.
3.
Delnus suvilgyti aliejumi ir padalinti tešlą į vienodo dydžio gabalėlius. Kiekvieną delne, ištampant, formuoti į paplotėlį ir dėti norimo įdaro. Užspausti kraštus, suploti tarp delnų.
4.
Kepti gilesnėje keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus, maždaug po 3 - 5 minutes.
5.
Įdarui galima dėti po šaukštą mėgstamos uogienės, smulkintų kepintų pievagrybių su svogūnais, troškintų kopūstų, rūkyto kumpio su sūriu ir t.t.