1.
Dubenyje sumaišyti šilta vandenį su mielėmis, cukrumi ir druska.
2.
Po truputį berti miltus ir maišyti mentele ar šauktu. Kai mašymui tešla bus per klampi, pradėti minkyti. Išminkyti minkštą tešlą, kuri vos vos limpa prie rankų. Miltų gali reikėti kiek daugiau ar mažiau, nei nurodyta. Uždengti švariu rankšluostėliu ar maistine plėvele ir palikti valandai šiltai pakilti.
3.
Delnus suvilgyti aliejumi ir padalinti tešlą į vienodo dydžio gabalėlius. Kiekvieną delne, ištampant, formuoti į paplotėlį ir dėti norimo įdaro. Užspausti kraštus, suploti tarp delnų.
4.
Kepti gilesnėje keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus, maždaug po 3 - 5 minutes.
5.
Įdarui galima dėti po šaukštą mėgstamos uogienės, smulkintų kepintų pievagrybių su svogūnais, troškintų kopūstų, rūkyto kumpio su sūriu ir t.t.