1.
Kvietinius ir ruginius miltus sumaišyti su soda ir persijoti.
2.
Džiovintus vaisius ir riešutus sumaišyti su 1 šaukštu miltų.
3.
Medų su sviestu pakaitinti maišant kol išslydys ir susijungs. Ataušinti.
4.
Kiaušinius suplakti su cukurimi iki purumo. Masės apimtis turi maždaug padvigubėti, o gal net patrigubėti. Sumaišyti kiaušinių masę su medaus ir įmaišyti džiovintus vaisius ir prieskonius. Maišant pilti po truputį kefyrą pakaitomis su miltais ir maišyti tik tiek, kad tešla susijungtų.
5.
Įkaitinti orkaitę iki 170 C (aš nenaudojau ventiliatoriaus). Iškloti kepimo popieriumi kvadratinę 20 cm skersmens kepimo formą.
6.
Įdėti tešlą į kepimo formą ir pašauti į orkaitę. Kepti 50 min. - 1 val., kol medinis pagaliukas, įkištas į vidų ir ištrauktas, liks sausas.
7.
Išimti pyragą iš orkaitės ir palikti dar 10 min. kepimo formoje. Tada išimti ir galutinai atvėsinti ant grotelių. Skanaus!