1.
Į puodą pilti pieną, berti cukrų. Sviestą supjaustyti kubeliais ir dėti į puodą su cukrumi, berti meduolių prieskonius ir kavos grūdelius. Viską lengvai pašildyti, kol ištirps sviestas. Neužvirti.
2.
Džiovintas slyvas susmulkinti.
3.
Į dubenį berti miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti.
4.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
5.
Į dubenį pilti pašildytą pieno ir sviesto mišinį, pilti kiaušinių trynius, įsijoti miltus su kepimo milteliais, dėti smulkintas slyvas, viską gerai išmaišyti.
6.
Kiaušinių baltymus išplakti elektriniu plakikliu iki standžių putų ir sudėti į tešlą, lengvai išmaišyti.
7.
Tešlą pilti į norimą kepimo formą. Aš naudojau kekso, ją ištiesti kepimo popieriumi.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50-60 minučių.
9.
Iškepusį keksą atvėsinti kambario temperatūroje. Ant viršaus galima pilti šokolado, cukraus pudros glajų.