Autorius apie receptą:
Gardžiosios marinuotos paprikos su svogūnais. Receptas visai nesudėtingas, o paprikos pavyksta puikiai, labai skanu žiemą, ypač ant šventinio stalo.
Gardžiosios marinuotos paprikos su svogūnais. Receptas visai nesudėtingas, o paprikos pavyksta puikiai, labai skanu žiemą, ypač ant šventinio stalo.
Sandra
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo
saldžiosios paprikos
250 gramų
svogūnų
150 mililitrų
acto 9%
3 šaukštai
druskos
1 šaukštas
cukraus
4 skiltelės
česnako
4 vienetai
lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paprikas supjaustyti į 4 ar 5 dalis, išimti sėklas.
2.
Svogūnus supjaustyti perpus ir skiltelėmis.
3.
Puode užvirinti vandenį ir sudėti paprikas, apvirti 5 minutes. Išimti ir perlieti šaltu vandeniu. Sudėti į sterilius, iškaitintus stiklainius, kartu sudėti svogūnus.
4.
Puode užvirti maždaug 1.5 litro vandens, berti druską, cukrų, pilti actą, dėti lauro lapus ir smulkintą česnaką. Užpilti paprikas.
5.
Stiklainius pridengti dangteliais ir pakaitinti puode su karštu vandeniu (kad dengtų iki pusės stiklainių) apie 20 minučių. Sandariai užsukti stiklainius. Apversti dangteliais žemyn, šiltai uždengti ir palikti atvėsti pernakt.