Autorius apie receptą:
Paprikos labai tinka prie mėsos žiemą, kai daržovės parduotuvėje tik atvežtinės, o jų skonis tarsi vaško. Ir dar kas labai svarbu šiais laikais, kai viskam trūksta laiko -
Paprikos labai tinka prie mėsos žiemą, kai daržovės parduotuvėje tik atvežtinės, o jų skonis tarsi vaško. Ir dar kas labai svarbu šiais laikais, kai viskam trūksta laiko - marinavimui reikia labai nedaug laiko, viskas padaroma labai greitai. Kai dariau pirmą kartą marinuotus pipirus, stiklainius sterilizavau įdėjusi į puodą su verdančiu vandeniu. Praėjusį rudenį to nepadariau - pipirai laikėsi labai gerai, nesugedo.
(...daugiau)(...mažiau)Rūta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo
paprikos
500 mililitrų
vandens
250 gramų
aliejaus
200 gramų
acto 9%
100 gramų
cukraus
1 galva
česnako
1 vienetas
petražolių šaknų
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia reikia paruošti stiklainius: gerai išplauti (taip pat ir dangtelius), perpilti verdančiu vandeniu.
2.
Paprikas nuplauti, perpjauti, išimti sėklas, supjaustyti juostelėmis, kubeliais ar kita norima forma.
3.
Vandenį, actą, aliejų, cukrų, druską išmaišyti puode. Pjaustytas paprikas kartu su petražolės šaknimi bei česnaku pavirinti apie 5 min. marinate.
4.
Daržoves sudėti į stiklainius, stiklainiukus sterilizuoti 15 min. (dangtelių iki galo užsukti nereikia, užtenka tik pridengti stiklainiukus). Baigus kaitinti, dangtelius užsukti, stiklainius trumpam apversti. Kai daržovės atšąla, padėti šaltai.