Daivos firminis obuolių pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Daivos firminis obuolių pyragas
Daivos firminis obuolių pyragas
Daivos firminis obuolių pyragas
Daivos firminis obuolių pyragas
Daivos firminis obuolių pyragas
Daivos firminis obuolių pyragas
Daivos firminis obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Jau trečią kartą kepu šį pyragą. O tai nėra normalu. Labai retai kartoju tą patį receptą, vis ieškau ko nors naujo ir nebandyto. Na, bet šis pyragas man taip patiko, kad iš tų Jau trečią kartą kepu šį pyragą. O tai nėra normalu. Labai retai kartoju tą patį receptą, vis ieškau ko nors naujo ir nebandyto. Na, bet šis pyragas man taip patiko, kad iš tų trijų kartų kepiau pyragus iš trigubos normos. Taip taip, nesuklydau rašydamas, trigubos. Ir visi kas jo ragavo, vis dar prašė. Tad dalinuosi savo skanaus pyrago paslaptimi. Iš nurodytų ingredientų iškepsite pyragą 26 cm skersmens formoje. (...daugiau) Daiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
5 vienetai obuolių
190 gramų miltų
140 mililitrų aliejaus
125 gramai cukraus (jei obuoliai saldūs, mažiau)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Pabarstymui:
šiek tiek cinamono
šiek tiek cukraus
šiek tiek perlinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ketvirčiais. Pamerkti trumpam į pasūdytą vandenį, kad nepajuoduotų. Šiandien kai kepiau, tai net nemerkiau, ir viskas ten gerai man pavyko su obuoliais.
2.
Iš aliejaus, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių ir miltų, maišytų su kepimo milteliais, užmaišyti tešlą. Plaku paprastu elektriniu plakikliu. Tešla gana tiršta, klampi.
3.
Paruoštą tešlą sukrėsti į 26 cm skersmens, kepimo popieriumi išklotą, skardą ar tortinę. Ant viršaus tankiai sudėlioti obuolių ketvirčius. Kad gražiau būtų, obuolius įpjaunu įstrižai, kad būtų "dryžuoti". Tada užbarstyti cinamonu, cukrumi ir galiausiai perliniu cukrumi.
4.
Kepti iki 180 - 200º C įkaitintoje orkaitėje vidurinėje lentynoje.
Patarimai:
Tikslus kepimo laika priklauso nuo orkaitės, obuolių sultingumo, tešlos storio. Kepkite 30 minučių, o vėliau tikrinkite mediniu krapštuku, ar iškepė - jei įsmeigus ir ištraukus jis bus sausas - pyragas iškepė. Jei krapštukas bus aplipęs tešla - kepkite dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinkite.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Dalia.
2021-11-02 09:42
Sveiki,ar galima vietoj aliejaus pakeisti sviesta?
Aciu. ATSAKYTI
Tomas
2018-10-24 21:29
Skanu! ATSAKYTI
Irena
2018-10-13 22:45
Labai dažnai kepu sūnui šį pyragą,nes jis netoleruoja pieno produktų.Labai apsidžiaugiau suradusi šį jūsų pyragą su aliejumi.Tikrai l.skanus gaunasi.Ačiū ATSAKYTI
Daiva
2019-11-16 19:27
Labai smagu, kad jums patinka šis pyragas. Aš jį irgi dažnokai kepu. Dvigubą - trigubą porciją ATSAKYTI
Gintarė
2017-09-17 10:45
Kiek laiko kepti? ATSAKYTI
Kristina
2017-09-17 13:00
Kepkite, kol viršus pradės ruduot, o tuomet jau tikrinkite mediniu dantų krapštuku, ar degtuku. Jei įsmeigus ir ištraukus nėra aplipęs šlapia tešla - jau iškepė, jei aplipęs, dar kokių 10 minučių ir vėl tikrinkit :) ATSAKYTI
Daiva
2019-11-16 19:29
Tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, obuolių sultingumo, tešlos storio. Kepkite 30 minučių, o vėliau tikrinkite mediniu krapštuku, ar iškepė - jei įsmeigus ir ištraukus jis bus sausas - pyragas iškepė. Jei krapštukas bus aplipęs tešla - kepkite dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinkite. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital