Lėtai kepta sprandinė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Lėtai kepta sprandinė
Autorius apie receptą: Lėto kepimo gaminiai puikiai tinka ne tik savaitgaliui. Jei dirbate nuotoliniu būdu, kepsnį galima pasiruošti ir dienos pietums. Didžiausią darbą atliks orkaitė. Tokie Lėto kepimo gaminiai puikiai tinka ne tik savaitgaliui. Jei dirbate nuotoliniu būdu, kepsnį galima pasiruošti ir dienos pietums. Didžiausią darbą atliks orkaitė. Tokie kepsniai pasižymi ypatingu sultingumu ir minkštumu ir nepalieka abejingų. Ovacijos garantuotos. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 kilogramai kiaulienos sprandinės (ar 3 kg, žr. patarimus dėl druskos)
30 gramų druskos (žr. patarimus)
pagal poreikį česnako
pagal poreikį rūkytos šoninės
pagal poreikį džiovintų žolelių mišinio (dašio, čiobrelio, raudonėlio)
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą (optimaliausias 2-3 kg gabalas) dedu į kepimo indą, naudoju akmens masės skardą. Mėsos viršų įpjaunu tinkleliu, apie 2cm gyliu. Į įpjovas prikaišau česnako riekelių, rūkytos šoninės juostelių, beriu džiovintų žolelių (dašio, čiobrelio, raudonėlio), palaistau trupučiu aliejaus. Kartu kepu ilguosius burokėlius, juos nulupu, supjaustau 4-5cm storio griežinėliais, dedu šalia kepsnio, pabarstau kmynais ir druska.
2.
Pirmas 3 h kepu 120 C, tuomet kaitrą didinu iki 200 C ir kepu apie 30 minučių.
3.
Taigi, kepsnį šaunate į orkaitę 8:30 ir lygiai 12:00 pietūs ant stalo. O ką jau kalbėti apie patogumą, kai mėsa pati sau gaminasi, o mes laiką leidžiame pavasarėjančioje gamtoje ir grįžę iš pasivaikščiojimo randame paruoštus pietus.
Patarimai:
Paruošimas nesudėtingas, svarbi tik viena proporcija – mėsos ir druskos santykis, optimaliausias 1 kg mėsos skaičiuojant 1 šaukštelį druskos (15 g). Taip pat ruošiu ir kumpį ar mentę.
Verta kepti tokį didesnį gabalą, nes atvėsusi mėsa puikiai tinka sumuštinių, makaronų, picų gamybai. Ar tiesiog ant ruginės duonos riekelės su aštriais krienais!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Martynas
2021-12-21 21:07
Kepate uždengta dangčiu? ATSAKYTI
Greta
2021-12-22 09:09
Pagal aprašymą panašu, kad be dangčio :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital