Pašildyti grietinėlę. Puodelyje užvirinti cukrų, vandenį ir kukurūzų sirupą. Toliau virinti ant vidutinės ugnies, nemaišant, kol sirupas įgaus tamsaus gintaro spalvą. Nukelti nuo ugnies. Plona srovele supilti šiltą grietinėlę. Išmaišyti. Suberti smulkintus riešutus. Išmaišyti. Atvėsinti.
Šokoladą sudėti į stiklinį indą ir kaitinti mikrobangėje krosnelėje, kol gabalėliai vos-vos aptirps. Indą su šokoladu ištraukti iš mikrobangės ir energingai maišyti, kol visas šokoladas pilnai ištirps.
Popierinių indelių dugną ir kraštus ištepti šokoladu. Įstatyti porai minučių į šaldiklį, kad staigiai sukietėtų. Ištraukus iš saldiklio, į šokolado “dubenėlius” pridėti riešutinės karamelės, ant viršaus užtepti tirpinto šokolado sluoksnį, paviršių išlyginti peiliu. Saldainius įstatyti į šaldytuvą, kad pilnai sukietėtų.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)