1.
Smulkiai supjaustykite svogūną, kiek stambiau – morkas. Jei naudosite nevirtas pupeles, jas išvirkite.
2.
Vidutinio dydžio prikaistuvyje įkaitinkite šaukštą kokosų ar kito kepimui skirto aliejaus. Pakepinkite svogūnus kartu su morkomis kol šie taps permatomi. Suberkite bolivinę balandą ir dar minutėlę pakepinkite. Supilkite smulkintus pomidorus savo sultyse ir vandenį. Įmaišykite džiovintų žolelių bei paprikos. Kaitinkite ant vidutinės/žemos ugnies, kol bolivinė balanda bei morkos bus išvirusios. Įmaišykite juodąsias pupeles (jei iš skardinės – prieš tai nuplaukite) ir dar kelias minutes pakaitinkite. Jei matote, kad gaminimo metu trūksta vandens – įpilkite dar arba supilkite pomidorų likučius. Pasūdykite pagal skonį.
3.
Kol troškinys verda, 200°C orkaitėje išsikepkite saldžias bulves, kol šios taps minkštos ir paruduos.
4.
Kitame prikaistuvyje užvirkite vandens. Įmuškite kiaušinį į mažą indelį, tuomet atsargiai, bet staigiai supilkite jį į verdantį vandenį. Mentele aplink kiaušinį sukite ratus, kad baltymai per daug neišsisklaidytų. Virkite, kol baltymai taps tvirti, bet trynys liks visiškai skystas, vos kelias minutes.
5.
Patiekite bolivinės balandos troškinį negiliuose dubenėliuose su liesa grietine/jogurtu, be lukšto virtais kiaušiniais, avokadu ir saldžiomis bulvėmis.