Autorius apie receptą:
Kepdami šią duoną namuose džiuginsite namiškius šiltu kepiniu su traškia plutele, sveiku produktu be jokių E priedų, nuostabiu šviežios duonos skoniu ir dievišku aromatu. O
Kepdami šią duoną namuose džiuginsite namiškius šiltu kepiniu su traškia plutele, sveiku produktu be jokių E priedų, nuostabiu šviežios duonos skoniu ir dievišku aromatu. O svarbiausia, kad ne tik sveikai ir gardžiai valgysite, bet ir nesugaišite daug laiko!
(...daugiau)(...mažiau)
Olga
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų
kvietinių miltų
340 mililitrų
vandens
100 gramų
alyvuogių
(mėgstamų, be kauliukų)
11 gramų
sausų mielių
9 gramai
druskos
pagal poreikį
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išmaišykite miltus, sausas mieles ir druską.
2.
Alyvuoges nusausinkite ir perpjaukite per pusę, tada įmaišykite į miltų, mielių bei druskos mišinį.
3.
Vandenį pašildyti iki šiltumo (užlašinus ant rankos, turi jaustis šilumą, bet neturi deginti). Pilkite vandenį š paruoštą masę ir viską gerai išmaišykite. Tešla bus šiek tiek lipni, bet taip turi būti.
4.
Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
5.
Po valandos šiek tiek rankomis išminkykite tešlą ir formuokite stačiakampį, jį sulenkite per pusę ir taip darykite su tešla kelis kartus. Galiausiai suformuokite duonos kepaliuką, šiek tiek įpjaukite viršų, kad gražiai "sprogtų" kepant, ir dėkite į aliejumi išteptą formą su dangčiu (pas mane paprasčiausia 5 l stiklinė forma troškiniams).
6.
Kepti 240 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min su uždengtu dangčiu ir vėliau dar 10 min be dangčio.
7.
Patiekite šiltą duonos riekę, patepkite sviestu, bei pabarstykite druska ir smulkintu česnaku - skanumėlis!