Ruošti 1 valandą.
Kepti 30 minučių.
Tešlą brinkinti 1 valandą.
Kepti 200 C temperatūroje
Miltus sumaišyti su druska, actu, aliejumi, 8 šaukštais vandens ir išminkyti tamprią tešlą. Suformuoti tešlos gumulą ir aptepti aliejumi.
Kriaušes nulupti, perpjauti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius. Kriaušių minkštimą supjaustyti griežinėliais, apibarstyti cukrumi ir apšlakstyti kriaušių trauktine. Razinas sumaišyti su romu ir kapotais riešutais.
Tešlos gumulą dėti ant miltais apibarstytos drobulės, iškočioti lakštą ir aptepti 125 g ištirpinto sviesto. Trečdalį tešlos lakšto apibarstyti džiūvėsėliais, apdėti kriaušėmis ir riešutų mišiniu.
Imti už drobules kraštų, susukti tešlos lakštą į vidų ir suformuoti vyniotinį. Gerai apspausti kraštus. Perkelti vyniotinį nuo drobules į riebalais išteptą kepimo skardą ir aptepti sviestu. Kepamą vyniotinį dažnai tepti sviestu ir barstyti miltiniu cukrumi.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)