1.
Sviestą sumaišiau su miltais, įmušiau kiaušinį, subėriau cukrų, druską ir įpyliau šaukštą vandens. Užminkyta tešla turi būti nelipni ir elastinga. Paruoštą tešlą suvyniojau į maistinę plėvelę ir įdėjau į šaldymo kamerą pusvalandžiui.
2.
Kol tešla šalo, išsiviriau sirupą: į verdantį vandenį subėriau cukrų su prieskoniais. Maišydama pakaitinau, kol cukrus ištirpo. Kriaušes nulupau ir sudėjau į sirupą. Jei kriaušės žalios, virti reikės 30 min., jei naudosite konservuotas, tuomet sirupe pavirkite 15 min., kad prisigertų prieskonių aromato. Išvirtas kriaušes išėmiau.
3.
Likusį sirupą kaitinau ant nedidelės ugnies tol, kol išgaravo vanduo ir liko tąsi masė.
4.
4 kriaušes perpjoviau pusiau. Išėmiau sėklas. Likusią kriaušę palikau neperpjautą.
5.
Atšaldytą tešlą iškočiojau. Tešla išklojau apvalią kepimo skardą, palikdama apie 1 centimetrą kraštams. Tešlą subadžiau šakute. Ant tešlos išdėliojau perpjautas kriaušes. Į vidurį įdėjau neperpjautą kriaušę.
6.
Įdarui sezamų sėklas, aguonas, kiaušinius, grietinę ir cukrų išplakiau iki vientisos masės. Mase apipyliau aplink išdėliotas kriaušes.
7.
Kepiau 25 minutes 210 laipsnių orkaitėje. Pravėsusį pyragą apipyliau išvirtu sirupu. Skanaus!