1.
Sausainius sutrupinti iki trupinių ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Šią masę suberti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau kvadratinę 20x20 cm dydžio) ir rankomis arba šaukštu ją suspausti, suformuojant pyrago pagrindą.
2.
Šokoladą ištirpinti ir šiek tiek atvėsinti. Į šokoladą pamažu įmaišyti kreminę varškę (ji turėtų būti kambario temperatūros, kad šokoladas nesušoktų), cukrų bei vanilę. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno. Varškės masę supilti ant sausainių pagrindo.
3.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Tada orkaitės kaitrą išjungti, truputį praverti orkaitės dureles ir apie 1 valandą pyragą palaikyti orkaitėje.
4.
Skaniausias šis pyragas, kai visiškai atšąla, tad atvėsusį jį dar palaikykite šaldytuve bent keletą valandų (idealu - per naktį).