Autorius apie receptą:
Rūgštynes galima konservuoti ir saugoti žiemai. O tuomet naudoti salotoms, sriuboms, troškiniams, padažams ar kitiems patiekalams gaminti. Beje, konservuoti jas labai
Rūgštynes galima konservuoti ir saugoti žiemai. O tuomet naudoti salotoms, sriuboms, troškiniams, padažams ar kitiems patiekalams gaminti. Beje, konservuoti jas labai nesudėtinga ir tikrai daug laiko tam nereikia.
(...daugiau)(...mažiau)
Lina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 litrai
vandens
1 kilogramas
rūgštynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Stiklainius (naudojau 0.5 l talpos) gerai išplauti ir sterilizuoti - kepimo formą iškloti rankšluosčiu ir pastatyti stiklainius kakleliu į apačią. Kaitinti įkaitintoje iki 100 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
2.
Rūgštynių kotus, pageltusias dalis nupjauti. Labai gerai nuplauti.
3.
Į puodą supilti vandenį, užvirti. Dėti po porą saujų rūgštynių. Apie 5 sekundes pavirti iki kol pakeičia spalvą, vos pasikeitus spalvai, greitai išgriebti kiaurasamčiu ir sudėti į stiklainius. Stengtis pilti kuo mažiau skysčio. Jei skysčio per daug, jį nupilti. Tokiu būdu pakaitinti ir sudėti į stiklainius visas rūgštynes.
4.
Stiklainius užsukti steriliais dangteliais, sudėti apverstus ir šiltai apkloti (pledu, pūkinėmis striukėmis) ir palikti kelioms valandoms, kad atvėstų. Tuomet saugoti šaltoje vietoje, pvz., rūsyje
Patarimai:
•
Jei mėgstate, papildomai galima į vandenį su kaitinamomis rūgštynėmis įberti druskos.