1.
Į didelį plakimo dubenį sudėkite varškę, supilkite kokosų gėrimą, suberkite manų kruopas ir cukrų, druską, supilkite vanilės pastą ir sudėkite kruopščiai atskirtus kiaušinių trynius.
2.
Elektriniu plaktuvu gerai išsukite, kol visi produktai susimaišys. Leiskite pastovėti apie 10 minučių, kad manų kruopos išbrinktų. Įmaišykite kokosų drožles.
3.
Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus iki purių, standžių putų. Patikrinkite, ar kiaušinių baltymai išplakti tinkamai – apvertus dubenį, baltymai turi likti jame, neiškristi.
4.
Išplaktus kiaušinių baltymus per kelis kartus lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
5.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
6.
Paruoštą masę supilkite į kepimo indą (apie 20x30 cm dydžio). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol apkepas gražiai iškils, apskrus ir bus iškepęs.
7.
Dešimt minučių atvėsinkite kepimo inde (apkepas šiek tiek subliukš – nieko tokio), tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite.
•
Drėgnam, švelniam ir burnoje tirpstančiam varškės apkepui rinkitės pusriebę varškę. Biri varškė kartais būna itin sausa, todėl rekomenduoju naudoti varškę iš pakelių
•
Varškės apkepo purumo paslaptis – iki purių ir standžių putų išplakti kiaušinių baltymai. Išplakite juos atskirai, o tada lėtai, lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę, stengdamiesi nesuardyti plaktų baltymų struktūros.
•
Vanilės pastą galite keisti vanilės ekstraktu ar vaniliniu cukrumi.
•
Kokybiškas, sodraus skonio kokosų gėrimas – svarbus šio apkepo ingredientas. Skaitykite ant skardinių esančias sudėtis ir rinkitės tą produktą, kurio sudėtyje yra tik kokosų riešutų ekstraktas ir vanduo.