1.
Gaminimas (20 cm formai):
2.
Į puodą berkite cukrų, dėkite medų ir sviestą. Statykite ant vandens garų vonelės ir, nuolat maišydami, kaitinkite, kol pasidarys vientisos konsistencijos masė ir ištirps cukrus. Masę atvėsinkite, bet neatšaldykite, ji turi likti šilta.
4.
Actu nugesinkite sodą, supilkite į atvėsusią masę, greitai viską išmaišykite. Supilkite plaktus kiaušinius, gerai išmaišykite. Berkite druską ir vanilės ekstraktą, išmaišykite. Berkite pusę miltų, išmaišykite tešlą.
5.
Ant stalo suberkite likusius miltus. Sudėkite ant miltų tešlą ir išminkykite. Tešlą turi būti minkšta, laikyti formą, bet nelipti prie rankų. Tešlą padėkite valandai į šaldytuvą.
6.
Tešlą dalinkite į 8 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus. Jei tešla lips prie kočėlo, pabarstykite šiek tiek miltų. Papločio skersmuo turi būti šiek tiek didesnis nei torto forma. Aš naudojau 20 cm skersmens formą. Iškepusius papločius apipjaustysite trupiniams. Papločiai išeis labai ploni.
7.
Kepkite po vieną paplotį iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai paruduos. Kepa labai greitai, reikia stebėti, kad neperkeptų.
8.
Kremui grietinę sumaišykite su kondensuotu pienu.
9.
Želatina užpilkite 50 ml vandens ir palikite išbrinkti 15 min. Ištirpinti garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps, neužvirinti! Atvėsinti.
10.
Atvėsusią želatiną supilkite į kremą ir viską išmaišykite. Palikite šaldytuve tol, kol kremas pasidarys tinkamos torto pertepimui konsistencijos.
11.
Atvėsusius papločius apipjaustykite, kad tilptų į torto formą. Likusias dalis sutrupinkite iki trupiniu.
12.
Į torto formą dėkite paploti, jį greitai aptepkite kremu, uždėkite kitą paplotį, vėl tepkite kremą ir t.t., kol surinksite visą tortą. Torto šonus ir viršų tai pat aptepkite kremu. Palikite šaldytuve 2 paras.
13.
Apibarstykite viršų ir šonus trupiniais. Puoškite pagal savo norus.