Autorius apie receptą:
Paprastas, ūkiškas, bet niekada nepabostantis maistas.
Paprastas, ūkiškas, bet niekada nepabostantis maistas.
Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kilogramo
kiaulienos karkos
(su kaulu)
4 skiltelės
česnako
1 žiupsnelis
maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis
maltų lauro lapų
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karką nuplauname, nusausiname.
2.
Česnaką nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais.
3.
Druską, lauro lapus, pipirus ir česnaką sumaišome. Mišiniu įtriname karką. Paliekame marinuotis bent per naktį. Į kepimo indą dedame karką. Uždengiame folija.
4.
Kepame 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min.
5.
Kartu kepiau ir bulvyčių. Bulves nuskutame, supjaustome skiltelėmis. Pabarstome druska, kmynais, raudonėliu, patepame vištų riebaliukais (galite apšlakstyti aliejumi). Gerai išmaišome. Likus karkai iki kepimo pabaigos 40 min, šalia į skardą sudedame bulves ir pabaigiame kepti. Valgome su raugintais kopūstais.