Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 g riebios varškės
2 kiaušiniai
100 g miltų
50 g sviesto
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai grietinės
0,5 stiklinės razinų
1 žiupsnelis druskos
Aliejaus (truputį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Razinas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti. Nuplauti, sudėti į sietelį, kad nuvarvėtų. Šakute sutrinti varškę, įmušti kiaušinius, suberti miltus ir cukrų, sudėti grietinę ir išbrinkusias razinas, įberti žiupsnelį druskos. Užminkyti minkštą tešlą. Iš kietos tešlos kepti varškėčiai bus kieti ir sprangūs. Kad tešla neliptų prie delnų, pasitepti juos aliejumi ir formuoti apskritus, maždaug centimetro storio blynelius. Kepti keptuvėje įkaitintame svieste arba aliejuje. Kad varškėčiai būtų dar minkštesni ir gardesni, sudėti juos į karščiui atsparų indą, uždengti ir 10 min. pašauti į karštą orkaitę. Prie keptų varškėčių patiekti grietinės arba natūralaus jogurto ir saldžios uogienės. Prie keptų varškėčių tinka ir saldžiarūgštė uogienė, pavyzdžiui, bruknių ar raudonųjų serbentų. Jei nemėgstate saldžiai, į varškėčių tešlą neberti cukraus ir razinų. Skanaus!