1.
Visus produktus pašildykite iki kambario temperatūros. Kefyrą išsukite su soda. Kai skystis suputos, įmaišykite cukrų bei druską.
2.
Miltų kiekis priklausys nuo jų rūšies, iš pradžių įsijokite 200g. Išmaišę patikrinkite, kokia tešla gavosi: nuo pakelto šaukšto ji turi varvėti kaip tiršta grietinė, jei tešla per skysta, berkite dar miltų. Uždenkite dubenį ir leiskite jai 10-15min. pabrinkti.
3.
Keptuvėje pakaitinkite aliejų, karštį sumažinkite iki vidutinio ir krėskite po pilną šaukštą tešlos vienam sklindžiui. Kepkite, kol apačia gražiai paskrus, o paviršiuje ims atsirasti burbuliukai, tada apverskite ir paskrudinkite antra pusę.
4.
Užpilo paruošimui sviestą supjaustykite gabaliukais. Į puodą suberkite cukrų ir maišant kaitinkite, kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą, tada po truputį dėkite sviestą ir maišykite. Kai sviestas susimaišys su cukrumi, puodą nuimkite nuo ugnies ir plona srovele, per kelis kartus, supilkite grietinėlę, visa laiką maišykite, kad karamelė nesušoktų į gabalus. Galiausiai įberkite druskos, grąžinkite ant mažos ugnies ir maišykite kol masė pasidarys vienalytė, tada išjunkite kaitrą ir palikite šiek tiek atvėsti.
5.
Patiekite sklindžius apipiltus sūrios karamelės užpilu, galite papuošti uogomis ir mėtų lapeliais. Skanaus.