1.
Tešlai plačiame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, druską ir mieles.
2.
Į prikaistuvį supilame vandenį, pieną, dedame sviestą. Viską pašildome, kol sviestas išsilidys. Įmušame kiaušinį. Viską išplakame iki vientisos konsistencijos masės.
3.
Supilame skystą masę į miltų mišinį ir gerai išmaišome. Minkome tešlą. Jei bus labai lipni, beriame dar šiek tiek miltų.
4.
Paliekame tešlą kambario temperatūroje maždaug 2 val. Ji turi pakilti maždaug dvigubai.
5.
Praėjus 2 valandoms, ant kepimo popieriaus beriame miltų, dedame tešlą ir iškočiojame į didelį maždaug 1 cm storio stačiakampį.
6.
Įdarui išlydome likusį sviestą ir supilame jį ant iškočioto stačiakapmio, ištepame visą stačiakampio paviršių ir pabarstome cukrumi, cinamonu ir džiovintomis spanguolėmis. Jei jų neturite, kaip alternatyva tiks razinos.
7.
Tada tešlą turime susukti tvirtai pagal ilgąją stačiakampio kraštinę. Susuktą dar kiek patempiame į šonus, kad ji būtų dar ilgesnė. Suformuojame iš susuktos tešlos apskritimą ir sutvirtiname sujungimo vietą. Įpjaustome tešlą per visą apskritimą kas 3 – 4 cm pjaunant nuo išorės. Tik jokių būdu ne iki galo. Kiekvieną įpjautą gabalėlį apverčiame, kad įdaras būtų viršuje.
8.
Kai vainikas paruoštas, paliekame jį dar 1 valandai kambario temperatūroje, kad dar šiek tiek pakiltų.
9.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 min. Atvėsiname.
10.
Glajui filadelfijos sūrį išmaišome su pienu.
11.
Philadelphia klasikinio sūrį išmaišome su 25 ml pieno. Tada lengvai įmaišydami, beriame cukraus pudrą, išmaišome.
12.
Atvėsusį vainiką, apšlakstome glajumi. Turint laiko, galima išpaišyti snaiges arba kokį kitą dekorą.