Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies ištirpinti nuolat maišant. Kai atvėsta ištirpinta masė, į ją įmušti kiaušinį ir sudėti prieskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, imbierą) ir gerai viską išmaišyti. Galiausiai, sudėti miltus ir išminkyti imbierinę tešlą. Kai tešla paruošta, ją reikia valandai įdėti į šaldytuvą, kad pailsėtų :) Tešlą ištraukus iš šaldytuvo dar paminkyti ir kočioti. Iš pasiruoštų namuko trafaretų išjaustyti sienas (geriau storesnes nei imbieriniai sausainiai, tada tvirtesnis bus) ir tvorelę :)
Orkaitėje kepti apie 15 min 180 laipsnių (ilgiau nei imbierinius sausainius, nes storesnis sluoksnis). Namuką klijuoti reikia atvėsusį, tai kol vėsta pasiruoškite glajų ("namuko cementą").
Glajui ruošiant reikia 2 kiaušinių baltymus išplakti iki putų, paskui įpilti citrinos sulčių ir sudėti cukraus pudrą, viską išmaišyti ir klijuoti namuką. Glajų sudėti į konditerinį švirkštą ir "cementuoti" sienas bei tvorelę :) Su glajumi galite papuošti namuką, atrodys kaip apsnigtas namukas :)
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)