Autorius apie receptą:
„Kulfi“ yra tradiciniai indiški ledai. Daromi su įvairiais prieskoniais, gardinami riešutais, rožių vandeniu. Aš gaminau su cinamonu. Paruošimas yra labai paprastas, bet
„Kulfi“ yra tradiciniai indiški ledai. Daromi su įvairiais prieskoniais, gardinami riešutais, rožių vandeniu. Aš gaminau su cinamonu. Paruošimas yra labai paprastas, bet reikalauja šiek tiek kantrybės. Tačiau skonis viską atperka.
(...daugiau)(...mažiau)Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras
pieno
70 gramų
cukraus
1 vienetas
cinamono lazdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į nedidelį puodą pilame pieną, dedame cinamono lazdelę ir beriame cukrų. Ant vidutinės ugnies (pas mane 5 iš 9) užverdame. Šiek tiek sumažiname ugnį (4 iš 9, vėliau sumažinau iki 3) ir verdame, kol pieno sumažės dvigubai. Nepamirštame retkarčiais pamaišyti.
2.
Atvėsiname iki kambario temperatūros ir nukošiame.
3.
Supilstome į indelius. Pastatome į šaldymo kamerą mažiausiai kelioms valandoms.
O galima pirma nukošti ir po to atvėsinti(antras žingsnis)?
ATSAKYTI
Ana
2021-06-16 16:06
Aš trečdalį pieno pakeičiau riebia grietinėle, buvo labai skanu. Beje, kaitindami pieną įbverkite mažutį žiuspnelį sodos - skonyje visiškai nesijaučia, apsaugo pieną su sutraukimo.
ATSAKYTI
Nemira
2020-06-10 10:11
Nieko ypatinga, nelabai primena kulfi. Nors skonis neblogas. Gal iš riebesnio pieno gaminant tekstūra būtų geresnė.
ATSAKYTI