Žąsį nuplaukite, nušluostykite, nupjaukite kakliuką ir sparnų galiukus. Paukštį perpjaukite išilgai stuburo ir atsargiai išimkite kaulus. Mėsa turi likti prie odos. Palikite tik šlaunelių ir sparnų kaulus. Mėsą ištrinkite česnaku, mairūnais, druska, valandą laikykite šaltai ir įdarykite.Įdarui grybus išmirkykite. Į puodą pilkite litrą šalto vandens, sudėkite kaulus, sparnelius ir kakliuką, prieskonines daržoves, vieną svogūną, grybus, įberkite druskos, pipirų ir sultinį apie valandą virkite. Nuovirą iškoškite. Kruopas nuplaukite, nuvarvinkite ir šiame nuovire išvirkite (košė turi būti biri). Kepenėles nuplaukite, nuspauskite, smulkiai supjaustykite ir kepkite svieste kartu su kitu svogūnu. Grikių košę maišykite su tryniais, sukrėskite kepenėles, petražoles, krapus, įberkite pipirų, druskos ir įdarą atsargiai išmaišykite su gerai išplaktais baltymais. Žąsį prikimškite, užsiūkite, keliose vietose subadykite ir 1,5-2 valandas kepkite iki 250°C įkaitintoje orkaitėje nuolat laistydami vandeniu, vėliau - išsiskyrusiomis sultimis. Kai žąsis parus, sumažinkite temperatūrą iki 180″C. Žąsį tiekite stambiai pjaustytą.