Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Kiaušiniai
Jautienos faršas, ir kiaulienos faršas
Svogūnai, 1 vienetas
Prieskoniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsiverdame kiaušinius, atvėsiname, nulupame. Pasiruošiame heraklio kukulius: imame faršą, į jį dedame pjaustyto svogūno galvą, mušame žalią kiaušinį, beriame žolelių prieskonių (baziliko, petražolių ir kt. ką turite), citrinpipirių, druskos, kardamono. Suformuojame paplotėlį (panašiai kaip darytumet cepelinus iš bulvių), tada imame išvirtą nuluptą kiaušinį, dedame jį į vidų, kas mėgsta rekomenduoju užpilti sojos - labai tinka. Tada užlopome viską pirščiukais, kad gautųsi kotletukas.
Na ir į įkaitintą orkaitę, skardą ištepus aliejumi, dedame tuos kotletukus. Kas mėgsta, gali kepti keptuvėje, bet orkaiteje geriau. Karts nuo karto pašlakstykit kotletukus citrinos sulčių bei aliejaus mišiniu.
Valgyti galima su makaronais ir pomidorų tyre, arba su bulvėm ir raugintais agurkėliais. Labai skanu, labai gražu, ypač tinka šventėms ir pavaišinti draugams.
Man asmeniškai labai patiko. Aš labai mėgstu kiaušinius, o jei dar mėsa . . . Mmm . . . Ne taip baisiai lipo prie rankų kaip tikėjausi ir kaip dažniausiai būna su tešlomis. Na, tik mamai nepatiko, kad visas kiaušinis buvo įdėtas, o ne susmulkintas, nors ir taip dėjau mažesnius kiaušinius. Beja, pagal šį receptą man išėjo 9 kukulaičiai =)
ATSAKYTI
Solveiga
2010-11-04 16:34
Esu bandzius, mano dukrytei labai patiko :))))
ATSAKYTI
Birute
2010-11-04 13:59
Mano seima siu kukuliu ragaus sestadieni :)
ATSAKYTI